2018年5月18日に東京海洋大学において食品ハイドロコロイド研究会主催(世話人は当研究室松川教授)でInternational Mini-Symposium on Food Hydrocolloids2018が開催されました。
当日の様子
以下、今年度のプログラムになります。
17 May 2018
13:00 – 13:05
Opening remarks
Prof. Katsuyoshi NISHINARI (PHRC, Hubei Univ. of Tech., China)
13:05 – 13:35
1) Extraction and characterization of acid- and pepsin-soluble collagen from carp and lizardfish scales
caught from Japan, Bangladesh and Vietnam focusing on their thermo-stability
MSc. Sheik Md. MONIRUZZAMAN (Tokyo Univ. of Marine Sci. & Tech.)
13:35 – 14:05
2) Plant saponins-rich extracts as new natural emulsifiers
MSc. Noamane TAARJI (Faculty of Life and Environmental Sci., Univ. of Tsukuba)
14:05–14:35
3) Effects of starches on the mechanical properties and microstructure of processed cheeses with different
types of casein network structures
Dr. Wei FU (Org. for the Strategic Coordination of Res. & IP, Meiji Univ.)
14:35–14:50 ——————- Coffee break ——————
14:50–15:30
4) Functional food product development for Nutrition purpose
MSc. Numphung RUNGRAUNG (Institute of Nutrition, Mahidol University, Thailand)
15:30–16:10
5) Nanocellulose in food applications and its effect on in vitro fat digestibility
Dr. Thunnalin WINUPRASITH (Institute of Nutrition, Mahidol University, Thailand)
16:10–16:25 ——————- Coffee break ——————
16:25–17:15
6) Biopolymer-based nano-carrier in functional food System
Prof. Hyun Jin Park (Dep. of Biotechnology, Functional Food Research Center, Korea Univ.)
17:15 – 17:20
Closing remarks
Prof. Mitsutoshi NAKAJIMA (Faculty of Life and Environmental Sci., Univ. of Tsukuba)
17:40 – 19:00
Convivial meeting with snacks (at 2nd floor of Student Cafeteria Bldg.)
当日は活発な議論が交わされました。
来年度も開催されます。ぜひご参加ください。
また5月31日-6月1日には京都で食品ハイドロコロイドセミナー2018 (31, May, 2018)ならびに第29回 食品ハイドロコロイドシンポジウム (1, Jun, 2018)が開催されます(こちらは日本語での開催です)ので、こちらもご参加ください。詳細は以下のHPからどうぞ。